Sisältöön »
Kultakukkura
 

Tarina

Kultakukkura sijaitsee samoilla mailla, jossa aikoinaan sijaitsi Wähä yösija. Vanhat tarinat kertovat aarteesta tällä alueella.

Kultakukkuran aarre

Kultakukkuran aarre piilee pappilan metsässä, Pyhäjärvestä Forssan rajalle ja Laidonmäestä Häiviän ristille ulottuvalla alueella. Lapsille kerrottiin tarinoita siellä palavista virvatulista, joiden äärellä maahiset vartioivat aarrettaan. Paikka saattaa olla mikä vaan, ehkä kallionkolo, ehkä pieni kivilatomus tai Kassimäen suo. Kaikki tuo herätti nöösien mielikuvituksen ja keppien kanssa metsää koluttiinkin. Mitään aarretta ei tietenkään löytynyt, ei löytynyt ennen, ehkäpä myöhemmin,,,,

Perälän Nooan aarre

Samaan metsään liittyvä toinen tarina kertoo Perälän Nooasta. Perälän torpan kerrottiin olleen tien varrella pätkän matkaa Häiviään päin. Perälän riihistä puhuttiin usein. Nooa oli paikallinen pikkurikollinen, rötöksiä ja pahantekoja tilillään. Kerran Nooa kolkkasi postinkantajan ja ryösti tältä postilaukun ja kätki sen metsään. Sitäkin etsittiin vaan ei löytynyt. Kerrotaan että kun Nooa vietiin linnaan niin äiti siunaili että voi poika kuin susta tommonen on tullut ? Tähän Nooa vastas että sää musta tämmösen teit ja puri äitiä nenään.